понедељак, 11. септембар 2017.

ESTAR kozmetika - Facial Drops Serum & Hair and Body Oil (prvi utisak)

Pozdrav drage moje devojke! Danas sam, posle dužeg vremena tu sa jednim postom posvećenim preparativnoj kozmetici. Kao što znate veliki sam ljubitelj dekorativne kozmetike, međutim i pored toga sam pobornik teze "Nega pre svega". Naime, čvrsto verujem da je šminka apsolutno sporedna (da ne kažem nebitna) stvar ukoliko našu kožu ne negujemo onako kako je ona to zaslužila.

Zbog toga, danas pričamo o dva proizvoda koja su namenjena za negu lica, odnosno kose i tela, a koji nam dolaze iz laboratorije kozmetičke kuće ESTAR iz Novog Sada. 


Pre oko mesec dana na moju adresu su stigla ova dva proizvoda - Facial Drops Serum i Hair and Body Oil. Draga Tamara koja stoji iza ESTAR brenda mi je ponudila da sama izaberem dva proizvoda, a meni su kao zaljubljeniku u negu lica i kose ova dva delovala kao najbolji izbor za moje potrebe. Iako ESTAR u svom asortimanu ima mnogo proizvoda stvorenih za najrazličitije potrebe ispostavilo se da ja ovoga puta nisam pogrešila pri izboru. :)
Ako vas zanimaju detalji, na koji način sam koristila proizvode, kakav su utisak ostavili na mene i slično - nastavite da čitate. :) 


Facial Drops SerumProizvodi za hidrataciju lica su nešto što ja obavezno koristim tokom cele godine za svoju negu lica. Dubinska hidratacija kože je preduslov za lepu kožu, zbog toga konstantno težim da joj to i pružim. 

Što se tiče ovog konkretnog proizvoda, osvrnula bih se prvo na pakovanje. Proizvod nam dolazi u plastičnoj bočici sa pumpicom od čak 100ml što je duplo više nego drogerijski proizvodi istog tipa. Volim proizvode za lice sa pumpicom, jer mi to osigurava apsolutno sigurno korišćenje (manje umakanja prstiju u proizvod = manje bakterija). Takođe, na pakovanju su naznačene sve bitne informacije o proizvodu (sastojci, način korišćenja, rok trajanja). Dizajn same etikete mi se posebno dopada, minimalistički i efektan. :) 

Sam serum je izuzetno retke teksture, providne boje i prijatnog mirisa. Količina potrebna za nanošenje na celo lice je 2-3 pumpice i možete ga koristiti standardno kao serum (posle čišćenja lica, a pre kreme koju koristite) ili samostalno posle čišćenja lica (bez kreme dodatno). Ja sam serum koristila nakon čišćenja lica bez kreme nakon njega, jer je to ono što mi je tokom vrelih letnjih dana savršeno odgovaralo. Sam serum veoma brzo upija u kožu i ostavlja prijatan osećaj hidriranosti na licu, bez lepljenja i bez efekta maske. Pokazao mi se i kao odlična baza za šminku - rekla bih čak da su mi se pore u predelu oko nosa malo smanjile od kako ga koristim.

Na samom vrhu liste sastojaka se nalaze voda i ekstrakt zelenog čaja, a ostali bitni sastojci su i alantoin, hijaluronska kiselina i pantenol koji nam svojim zajedničkim snagama obezbeđuju lepu i hidriranu kožu.

Sve u svemu - imate moje tople preporuke za ovaj proizvod, jer su ljudi iz ESTAR kozmetike napravili pravo malo čudo (sve je onako kako su napisali na sajtu). Ispostavilo se da je odlična dopuna mojoj nezi lica (pisaću o njoj uskoro), a mislim da bi odgovarao i apsolutno svakom tipu kože koji je drugačiji od mog - jer hidratacija je svima potrebna. (nešto više o mom tipu kože možete videti u odeljku O meniHair and Body OilKao što sam već naglasila, neko sam ko nezi kože i kose poklanja mnogo pažnje. Kosa mi je jako bitna i smatram da je jedan od glavnih aduta svake žene. Kako se redovno farbam i feniram, nega koju joj pružam je od ključnog značaja za njen lep izgled. Nije tajna da na negu kose svakog meseca trošim zaista velike sume novca, a dobra maska i ulje za krajeve su nešto bez čega ne mogu da zamislim pranje kose. Upravo zbog svega toga, ulje za kosu i telo je nešto što mi je privuklo pažnju.

Ulje nam dolazi u jednostavnoj bočici od tamnog stakla na kojoj je (kao i na serumu) lepo dizajnirana etiketa sa svim potrebnim informacijama. Samo ulje je žute boje, prijatnog mirisa i srednje guste teksture.
Na samom vrhu liste sastojaka se nalazi kokosovo ulje, a osim njega tu su i ricinusovo ulje, ulje šargarepe, ulje nevena, ulje avokada i vitamin E. Svi oni zajedno kosu čine savršeno mekom i sjajnom, a kožu glatkom i zategnutom. 

Ja ulje prvenstveno koristim na kosi i moram vam reći da sam zaljubljena u njega! Skinuo je sa trona sva moja omiljena ulja za negu kose, a koristim ga pre pranja na krajevima (namažem krajeve par sati pre pranja kose), ali i posle pranja na vlažnoj kosi(pre feniranja) ili suvoj(kako bih zagladila krajeve nakon feniranja). Kosu negujem uglavnom kod kuće, uložila sam u profesionalne aparate, zbog toga mi je veoma bitno da imam i proizvode koji će moju kosu i negovati osim toga što će je učiniti vizuelno lepšom.

Naravno, ulje sam isprobala i na zanokticama, laktovima, ali i usnama i u svim varijantama se pokazalo kao veoma efikasno. Ulje na većim površinama tela ne podnosim, pa je to jedini razlog zašto ga nisam isprobala i na celom telu. 

Proizvodi na koži:

Za kraj bih samo još jednom naglasila da sam prezadovoljna sa ova dva proizvoda koja koristim svakodnevno već nekih mesec dana. Ukoliko su zahtevi vaše kože i kose slični mojima, obavezno kliknite na linkove koje sam vam ostavila iznad i razmislite o kupovini. Cene su zaista pristupačne za svakoga, a kvalitet koji dobijate je daleko, daleko iznad cene. 

Estar kozmetiku možete pratiti i na Facebook-u i Instagramu.

Ja jedva čekam da isprobam još nešto iz asortimana. Imate li neke preporuke?

Do sledećeg posta,
K. ♥

* Iako su proizvodi iz ovog posta poslati na recenziju, to nije uticalo na iskrenost i objektivnost iste.