уторак, 12. август 2014.

Carroten - Islands Escape suvo ulje za sunčanje (SPF10)


Ćao drage moje! Danas (napokon) pišem o jednom od proizvoda za sunčanje koje koristim ovog leta. Leta skoro pa da i nismo imali. Ipak, uspela sam da ulovim nekoliko sunčanih dana da isprobam sve proizvode. :) 
Kako su nam najavili leto do novembra (ako tako bude slavimo moj rođendan na plaži!), verujem da će proizvodi ovog tipa tek doći na red za korišćenje. :)

I evo zvezde današnjeg posta. :) Za one koji ne znaju Carroten je grčki brend nastao početkom 80-ih godina. Glavni sastojak proizvoda je šargarepa koja je poznata po svojim antioksidantnim svojstvima i sposobnosti da pojača prirodno tamnjenje kože. U svom asortimanu sadrže proizvode pogodne za decu, ali i proizvode koji bez zaštitnog faktora ubrzavaju tamnjenje kože - za svakoga po nešto. :) 

Koliko sam ja upućena, ovo Islands Escape ulje je ovogodišnji proizvod. Generalno, svi Carroten proizvodi imaju lepe bočice od tamnog stakla koje savršeno ležu u šaku. Iskreno, ja kao (pre)smotana osoba bih možda više volela da je bočica plastična, ali bi to onda verovatno uticalo i na sam kvalitet proizvoda.

Ulje sam koristila u dva navrata po nekoliko dana za redom. 
Prvi put u junu mesecu kada sam bila u banji. Tada sam ga prskala samo na ruke, odnosno gole delove tela kada smo išli u šetnje po prirodi, jer iako je bilo dosta oblačnih dana, sunce je doslovno peklo kroz oblake.
Za tih nedelju dana sam uz pomoć ovog proizvoda dobila blago preplanulu kožu, za 2-3 nijanse tamniju nego inače.
Sledeća tura korišćenja je bila u Beogradu sada već prošlog meseca pre ove poslednje serije kiša. Tada sam ga mazala na veći deo tela, jer sam pokušavala malo da pocrnim vozeći bicikl. U proseku sam se vozila sat-sat i po i to u jutarnjim časovima (meni je jutro podne, ups), i nisam baš preterano pazila. Dakle, naprskam se ovime, izvozam se po suncu i vratim se kući. 
I za divno čudo nisam ni tada izgorela. 
Iako je mali zaštitni faktor, mojoj maslinasto žućkastoj koži koja je preko cele zime jako svetla ovaj proizvod savršeno odgovara.
Izuzetno belim osobama sa roze podtonom bi bio preslab (isprobala sam na sestri koja je bila cela roze, a provele smo isto vreme na suncu).
Proizvod je narandžaste boje, izuzetno retke strukture, ali fantastičnog tropskog mirisa. 


Kao što možete da vidite namenjen je osobama sa otpornom kožom. Koliko je vodootporan ne bih znala da kažem, jer se nisam kupala sa njim - uostalom ne očekujem da prskalica ove vrste bude vodootporna, nije mi teško da se opet naprskam. :)


Za kraj tu su sastojci. Takođe, bočica sadrži 125ml i potrebno ju je iskoristiti u periodu od godinu dana nakon otvaranja. Cena proizvoda se razlikuje od mesta kupovine, i kreće se od nekih 550 dinara kada je na akciji, pa sve do 700. Carroten proizvode možete naći u Lilly i dm drogerijama, Jasmin parfimerijama, kao i svim bolje opremljenim marketima. 

Čime se vi mackate ovog leta? Koristite li Carroten, ako da koji je vaš omiljeni proizvod?

Pišite mi!

Do sledećeg posta... ♥*Iako je proizvod PR uzorak to nije uticalo na moje mišljenje o njemu.