недеља, 02. фебруар 2014.

Moje omiljene knjige za "odmaranje mozga" #1

Ćao drage moje! Danas, jedan post na malo drugačiju temu. Ovoga puta pričamo o knjigama. 
Znam, znam, mnoge od vas verovatno misle da knjige i beauty blog ne idu zajedno, ali ja ne mislim tako. 
Jeste, bitno je da budemo lepe, ali je još bitnije i da budemo pametne i u toku sa svim dešavanjima, kako onim gradskim pričama, tako i onim malo ozbiljnijim. Ovoga puta se nećemo baviti fenomenima zvanim "starleta" i njihovim uticajem na naše društvo ili većanjem o tome koja pevaljka je vraćena sa granice sa džakovima, jer su joj zaplenili fejk LV kofer. 

Od sada, pa nadalje kad god sam u prilici pisaću postove gde vam predlažem pre svega zabavne knjige koje ne opterećuju naše mozgove nekim teškim pričama i odvraćaju nas od realnosti, političkih kampanja i svih ostalih ludila koja nas trenutno gnječe sa svih strana. 

Da, znam, zvučim kao luda Keri Bredšo, sedim za radnim stolom, pijem nenormalne količine kafe, iza mene je ormar koji puca, jer ne mogu sve cipele i tašne da stanu u njega... Samo verujte, trista stvari mi se trenutno mota po glavi, jer sam razočarana činjenicom koliko devojčice/tinejdžerke malo čitaju i baš zbog toga želim da pišem ovakve postove, jer smatram da ću uraditi veliki posao ako bar jednu od mojih čitateljki navedem da pročita bilo koju od knjiga koje sam ja predložila. Popularizacija čitanja na blogovima, naročito beauty i fashion je jako korisna i ja bih volela kada bi se više blogerki priključilo ovome!Uh, dosta je priče ionako bih imala još svašta (verovatno pomalo konfuzno) da kažem. 

Pređimo na knjige. Neću vam ih prepričavati, slikala sam vam korice kako bi ste videle o čemu se radi.:)Aleksandra Poter - Ko je ta devojka? - Fenomenalna knjiga, izuzetno zabavna i laka za čitanje. Takođe, preporučujem i ostale knjige Aleksandre Poter, svaka je luda na svoj način, a opet prepoznajete njoj svojstven način pisanja. :)


Danijela Stil - Sestre - Jako lepa priča, puna velikih obrta. U jednom trenutku se smejete, u drugom plačete. Verujem da dosta vas romane Danijele Stil ima kod kuće zahvaljujući fenomenalnoj akciji Blic Žene i svakako, ako vam knjige stoje, a niste ih pročitale što pre to promenite. :)


Danijela Stil - Kuća - Još jedan roman Danijele Stil. Prelepa priča koja se čita u jednom dahu. 


Maša Rebić - Sponzoruše - Prvi roman Maše Rebić, gradske priče iz Beograda 90-ih. Mislim da je Maša jedna divna žena koja ima jako dobar način pisanja i da je ovo knjiga koja će svima biti zanimljiva, jer će moći u njenoj priči da prepoznaju neke priče iz javnog života u Srbiji tada.


Vikas Svarup - Pitanja i odgovori - knjiga po kojoj je rađen čuveni film "Milioner iz blata". Mnogo, mnogo bolja od filma(naravno). Ako niste obavezno pročitajte. :)


Andrea Sempl - Faktor bivši - Sve vam piše na poleđini, nemam šta da dodam. :)


Sofi Kinsela - Bogomdana domaćica - Ovo je jedna od mojih najdražih knjiga ikada! Plakaćete do suza kada je budete čitale. Sofi, kao i uvek savršena. :)


To bi bilo to lepe moje. 
I ne zaboravite!


Da li ste čitale neke od ovih knjiga, imate li neku preporuku za mene?

Ljubim vas.
Do sledećeg posta... :*


* Fotografije knjiga su moje, a preostale dve su preuzete sa google-a.