понедељак, 17. фебруар 2014.

Garnier micelarna voda

Ćao drage moje! Danas (napokon) pišem o Garnier micelarnoj. 
Do sada nisam koristila micelarne vode - jednostavno me nisu privlačile. Onda su masovno krenule recenzije... L'Oreal, Mixa, Bioderma... Sve je to bilo lepo, ali za mene lično suludo. Iskreno, nije mi se davalo toliko para za flašicu vodice. :D
Onda se pojavila Garnier, lepo upakovana, pristupačna, duplo većeg pakovanja, a istog sastava kao neke mnogo skuplje. Nadam se da vam je jasno da sam tu pala?

Potraga za njom je bila duga. U čak tri Lilly-ja je deo rafa gde bi ona trebala da stoji bio prazan. Tek u DM-u sam je pronašla. I to poslednju iz rafa. Da, toliki uticaj blogeri i reklame imaju na potrošače - ni sama nisam mogla da verujem. 


Kao što sam već rekla pakovanje je ono što me je na prvu loptu pored cene osvojilo. Lepa buckasta flašica sa roze detaljima i "ogledalao" nalepnicom.
Dovoljno je stabilna i čvrsta da se ne bi prosipala i poklopac je iako lepog dizajna veoma funkcionalan. 
Kao i kod većine ovakvih proizvoda radi na "klik" kako ja to kažem, a ispod je otvor kroz koji izlazi proizvod. Ukoliko ne pazite lako može da vam se desi da izleti malo više ove magične vode nego što želite, ali generalno kada se naviknete ne bi trebalo da imate problema sa tim. :)Već sam rekla da je ovo moja prva micelarna, i zaista nisam očekivala čudo. Naravno, čim sam je kupila jedva sam čekala da stignem kući i isprobam je. Prva proba je bila na očima, tačnije maskari. 
Najčešće koristim Golden Rose x4 maskaru i ko ju je koristio zna da ona nije vodootporna, ali ni da se ne skida baš tako lako. 
Natopila sam tufer micelarnom i prislonila ga na kapak i zaista, maskara se nekako omekšala, skliznula sa trepavica i slepila na tufer. Naravno, nije to savršeno skidanje bez mrlja oko očiju, ali je svakako neuporedivo lakše i lepše od umivanja koje sam do tada praktikovala.

Puder i dalje skidam umivanjem, jer mi to najviše prija i jedino tako zaista imam osećaj da mi je lice zaista čisto, ali Bože, kako sam se prevarila.

Čisto iz radoznalosti sam posle umivanja uzela još jedan tufer da "prebrišem" lice i šokirala se koliko šminke zapravo ostane na našem licu, a da mi to zapravo i ne vidimo, a posle se čudimo zašto nam se pojavilo ovo ili ono, a preko doslovno nevidljive štroke mažemo kreme. 


Za one koje interesuje, tu je i sastav. Ono što možete da primetite je takođe rok trajanja od samo 6 meseci nakon otvaranja, ali ukoliko je koristite svakodnevno potrajaće vam otprilike 1,5 mesec.. Moja je pri kraju, a kupljena je pre tačno mesec dana. Pritom, morate imati na umu da sam je nekada koristila i više puta na dan.

Smatram da je ovo izuzetno dobar proizvod i da je odnos cene(519 dinara, čini mi se), količine i kvaliteta kada uporedimo sa proizvodima iste vrste fantastičan. Sigurno ću nakon ove kupiti još jednu bočicu i nastaviti da je koristim. Toplo preporučujem svima koje niste do sada probale micelarne vode da što pre tu grešku ispravite, jer je meni žao što ranije nisam počela da ih koristim.

Takođe, ne znam da li ima veze sa tim, ali od kada lice pre nanošenja kremica (više o tome ovde) čistim micelarnom, problemi i potkožne bubuljice na mom licu su sve ređa pojava.

Ako ste probale ovaj proizvod kakvo je vaše mišljenje o njemu? Ako niste da li planirate?

Ljubim vas.

Do sledećeg posta... ♥