уторак, 28. јануар 2014.

Moja nega lica

Ćao drage moje! Sinoć sam vas na fejsu pitala da li vas zanima moja trenutna nega lica koju sam promenila pre dvadesetak dana i pošto je bilo zainteresovanih jutros sam poranila da sve islikam kako bih mogla što pre da vam objavim post. :) 


Nakon Nove godine i generalno praznika moje lice je poludelo. Čelo i brada su počeli da se maste više nego uobičajeno, a potkožne bubuljice mi nisu davale mira. Stres, masna hrana i hormoni su učinili svoje. Tada sam promenila kompletnu negu i sada, posle nekih dvadeset dana mogu zaista da vidim razliku.


Što se umivanja tiče u opticaju su tri proizvoda + Avon Spa četkica. 
Ja sam neko ko šminku skida prvenstveno umivanjem, tako da je sapun od kozjeg mleka sa dodatkom gline postao moj novi "skidač" šminke. Ponekad, kada me mrzi da lice sapunjam posegnem za ovim Avon Solutions winter cleanserom koji izuzetno lepo hidrira. 
Inače, ove proizvode koristim isključivo kada skidam šminku, ujutro se umivam samo vodom. 
Avon Clearskin Clear Emergency je tretman sa salicilnom kiselinom koji je moje lice spasio. Njega koristim svako veče pred spavanje, ali samo na bradi i čelu i sigurno ću ga koristiti do proleća, jer bi tretmane sa kiselinom trebalo do tada koristiti.


Avon Clearskin Blemish Clearing je tonik za lice čiji je glavni sastojak alkohol. Mnogi od alkohola beže, ali se meni pokazao kao izuzetno efikasan kod bubuljica koje su "zrele" nakon njihovog ceđenja, jer jako brzo stvara krastu. Garnier micelarna je postala hit za jako kratko vreme. Ja je koristim nakon umivanja kako bih iako prividno čisto lice očistila od nagomilanih ostataka šminke pre nanošenja kreme.


E sada... Što se kreme tiče, prešla sam na dobri stari Panthenol. Ovoga puta sam uzela neku krem-gel verziju. Mažem ga i pre šminkanja, posle umivanja, pre spavanja i uvek kada sam kući i kada se setim. Uveče, kada pantenol upije, na bradu i čelo nanosim Esi Aloe Vera gel koji mi pomaže da flekice i eventualne krastice od bubuljica što pre zarastu i da se koža regeneriše. Ukoliko imam neku trenutno "aktuelnu" bubuljicu nanesem Lili kremu za problematičnu kožu(ja na svoju uvek napišem datum kada sam je otvorila da bih znala do kada mogu da je koristim.:D).

Trenutno isprobavam i neke testere, pa je verovatno da ću ubaciti još neku kremu u skorije vreme.

Takođe devojke, jedan prijateljski savet. Ne činite istu grešku kao i ja. Nemojte dok sedite i čitate ili radite na računaru da čačkate vaše lice. Ja imam tu ružnu naviku da su mi ruke stalno na licu i užasno mi je teško da je se otarasim, a sada i "plaćam" pomahnitalom kožom zbog toga... 

Kako vi negujete svoju kožu? Da li su vas ovi moji "obični" proizvodi za negu koji su mi zaista pomogli razočarali ili iznenadili? Pišite mi, dajte neki predlog.

Do sledećeg posta... :*