петак, 27. децембар 2013.

Macadamia Oil Cream Color - moje iskustvo

Ćao drage moje! Nije me bilo dugo i pre svega želim da vam se izvinim zbog toga i da obećam da ću tokom praznika biti redovnija. :) Danas vam donosim utiske o Macadamia farbi za kosu kojom sam se ofarbala pre četiri dana. 

Najpre evo nekoliko slika same farbe...


Sama kutija u kojoj farba dolazi je jako lepa, tipičan dizajn za Macadamiu, kombinacija braon i zelene boje. 


Tuba sadrži 100ml što je duplo od drogerijskih farbi, a za cenu od 600 dinara i više nego korektno.

Moja nijansa je 3 - tamno braon.

A evo i uputstva koje dolazi uz farbu (klik na sliku da uvećate). :)


Pošto su Macadamia hidrogeni litarski, ljubazne devojke u Alexandar cosmetics-u su mi preporučile ovaj FreeLimixov. 

Sada kada sam vas upoznala sa proizvodima red je i da vas upoznam sa mojom kosom pre farbanja. :D 
Kao što vidite na slikama kosa mi je bila manje više zdrava, ali prilično šarena. Dve godine sam se farbala Garnier farbama prvo ovom, a zatim kada nju nisam mogla više nigde da nađem ovom, a onda sam u februaru prošle godine odlučila da se ne farbam i puštam kosu... Naravno, to me je držalo negde do septembra kada sam se prefarbala opet istom farbom i do sada nisam ništa dirala, međutim zbog moje prilično svetle prirodne boje farba je brzo spala, te mi je gornji deo kose iz tog razloga bio dosta svetliji, a krajevi skoro pa crni. 

Dugo sam merkala Macadamia farbe i premišljala se da li da se farbam ili da puštam svoju svetlu kosu... Jeste, lepa je moja kosa, tamno plava(možete videti na poslednjoj slici pri korenu koliko je zapravo svetla), ali ja sa tom bojom nisam ja... Ja sam ja kada mi je kosa tamna, pa je tako odluka pala na Macadamiu broj 3. 

Farbala sam se kod frizerke, pa sam proces farbanja nećete videti, ali ću vam ga ukratko prepričati. :D 
Dakle, celu tubu farbe je pomešala sa celim hidrogenom i prvo mi namazala koren, tj. taj svetliji deo kose. Prva stvar koja mi je bila čudna je to što farba nije bila tamna. Većina drogerijskih farbi odmah potamni kada se razmuti. Okej, to sam nekako i razumela... 
Kada mi je namazala koren prvo što me je zbunilo je to što je za farbanje ovog već tamnog dela u farbu dodala balzam da bi kako ona kaže "ubila hidrogen". Dok je ona meni utrljavala farbu pramen po pramen mene je počela da hvata panika, farba pri korenu je postala zelena (aaaaaa mamaaaaaa, biću zeleenaaaaaaa :O). Naravno, ja sam smela sa uma da je farba sa gomilom ulja i da je to normalna promena boje, jer je ubrzo postala braon.
Još jedna stvar koja me je iznenadila je to da farba kao farba ne smrdi, a da hidrogen ima neki slatkasti miris koji mene podseća na žvake. :D 
Takođe, teme me nije peklo, a nisam ni imala neke reakcije iako sam alergična na sve i svašta.
Jedini problem koji se pojavio je skidanje farbe sa čela, jer se toliko jako uhvatila da smo trljale onim maramicama deset minuta. 

Dakle, kada smo oprale kosu dobile smo ovo. :)

Prve tri slike su na suncu, a poslednja je u sobi na veštačkom svetlu. Kao što vidite kosa je zaista sjajna i prilično ravna iako nije fenirana. Opet je taj famozni gornji deo svetliji, ali je to okej i ne smeta mi. Takođe, kosu sam već dva puta prala (u sredu i danas) i farba se minimalno ispirala. Voda je bila samo malo žućkasta, nikako tamna kao sa farbama koje sam prethodno koristila. Jako sam zadovoljna ovom farbom i definitivno je preporučujem.

Da li ste koristile Macadamia farbe za kosu? Ako jeste kakvi su vaši utisci? :)

Do sledećeg posta... :*