уторак, 01. октобар 2013.

Uradi sama - karmin od voštane bojice (?!)

Ćao drage moje! Danas sa vama delim jedan DIY koji sam pre neki dan videla na yt-u i koji sam morala da isprobam. Reč je o karminu koji je napravljen od voštanih bojica. Voštane bojice su napravljene od voska i pigmenta, kako su većinom neotrovne, zbog dece koja ih koriste mogu se koristiti za kozmetiku. 


Potrebno nam je:
- komad voštane bojice u boji karmina koji želimo da napravimo
- malo meda
- malo maslinovog ulja
- prazna kutijica od karmina
- sveća
- kutlača ili kašika


Voštane boje od kojih želimo da napravimo karmin stavimo u kutlaču, a kutlaču iznad sveće kako bi se boje otopile. Kada se boje otope dodamo ulje i med.
Vratite još malo iznad sveće kako bi se sastojci lepo pomešali, a zatim sve to sipajte u kutijicu koju ste prethodno pripremili. Hladite u frižideru 30-45 min ili u zamrzivaču 15-20. 


Gotov karmin izgleda ovako. Možete primetiti da je ova mućkalica dosta pigmentovana, s obzirom na to da sam ja koristila i belu voštanu. Ne mislim da je ovo karmin koji može da se koristi svaki dan, daleko od toga, jako je suv i nezgodan, ali mislim da je jako dobra fora za isprobavanje toga kako nam neke "čudne" boje stoje ili za pravljenje neke šminke za maskenbale. 

Šta mislite o ovome? Da li ste kao i ja radoznale, pa sve što ste videle na yt-u morate da isprobate i da se uverite da je to tako? :D 

Do sledećeg posta... :* 

P.S. U nekom narednom periodu neću biti svakodnevno aktivna, jer je počeo fakultet, ali vas svakako neću zaboraviti. :)