понедељак, 30. септембар 2013.

Napravi sama svoje labelo (korak po korak) :)

Ćao drage moje! Pošto sam videla da vam se uradi sama postovi dopadaju, danas sam rešila da vam pokažem nešto malo drugačije. :) Kako dolazi zima i hladno vreme, negu naših usana moramo pojačati. Juče smo pravile piling, a danas ćemo labelo. Da, da, i to možemo same! :) Girl power! :D 


Potrebno nam je: 
- vazelin (osnovni sastojak, ovaj koji sam ja koristila u sebi sadrži neven i D-panthenol što pruža dodatnu negu)
- komad karmina koji ne želimo više da koristimo (može i neki drugi pigment, senka, sve zavisi od toga koju boju želite da dobijete)
- prazna kutijica od karmina
- plastična kašika
- džezva li neka druga metalna posuda
- nekoliko čačkalica za mešanje sastojaka


1. U džezvu stavite vazelin (za ovu moju kutijicu karmina koja je klasična su dve kašike mera)
2. Džezvu spustite u šerpicu sa provrelom vodom da bi se vazelin otopio. 3. Dok se vazelin topi, spremite pigment (u mom slučaju karmin), bitno je da se dobro izgnječi da bi se dobro sjedinio sa vazelinom. 4. Kada se vazelin otopi dodajte pigment. Moje labelo će biti roze (naravno) :D 


5. Ukoliko želite malo mirisa dodajte aromu po želji. Ja sam stavila samo dve kapi maline, jer nisam želela da mi se boja promeni. (okej, ovo je previše "želja", ali shvatile ste šta hoću da kažem :D)
6. Smesu sipajte u kutijicu dok je vruća. Ukoliko se pojave balončići kao meni na prvoj slici, samo lupnite dnom kutijice o podlogu i balončić će pući. 

Stavite u frižider na 30-45 minuta ili u zamrzivač na 15-20. 

Iiiii ta daaaaaaaa! :) Labelo je gotovo. Evo kako izgleda na koži. :)

Po meni je ovo jako dobra nega usana za hladne dane. Šta vi mislite? Da li vam se dopadaju ovakvi postovi? Da li ste već nekada pravile ovo ili nešto slično? 
Da li bi ste pravile ovo?
Pišite mi vaše utiske, čekam! :) 

Do sledećeg posta... :* 


P.S. Ukoliko me još niste lajkovale na fejsu to možete učiniti ovde, a svi postovi ovog tipa će tamo biti označeni sa #uradisama. :)